onsdag 25 maj 2005

Natalia vs Uje

Natalia Kazmierska fyrar av en bredsida mot Uje Brandelius i Expressen. Hon har hittat ett fett scoop: Doktor Kosmos är fejk!

"De sitter och gör radikalrock i lägenheter fulla med retrodesign som kostar multum att ropa in på auktion. [---] Jag spyr på Doktor Kosmos och deras punknobless. Och det är inte klokt att man kan göra sån här popmusik utan att folk åtminstone börjar knorra lite i gallan. Men Doktor Kosmos nya skiva har bara fått fina recensioner i tidningarna. Musiktyckarna har kört slasksocialistiska analyser om snärtig och tänkvärd ”organisk-neurotiska vuxenpop.” Noll snack om diktaturkitschen. [---] Kanske för att Uje har nuppat med media och lustläst Bourdieu och jobbat både på statsradion, televisionen, kulturinstitutionerna och vänsterblaskorna."

Men för satan - varken Uje eller Doktor Kosmos har ju nånsin gjort någon hemlighet av att de är välutbildad medelklass. Och att det är helt okej att kalla sig socialist fast man har bostadsrätt på söder. Smaka på den lysande texten till Doktor Vänster (från 1999), läs Doktor Kosmos nypiffade hemsida under avd Seriöst, lyssna på skivorna.

3 kommentarer:

Undraren sa...

Dagens bästa blogginlägg eller förresten veckans bästa inlägg. Det är precis som du säger, de har aldrig hymlat med att de är övre medelklass och fått mycket på köpet. För att ta exempel på det från senaste skivan: Å vem fan e du?

Anonym sa...

Natalia är så tröttsam. Slår in öppna dörrar.

Anonym sa...

Äh, Natalia är bara smart. Hon vet vem hon skall attackera för att synas.