tisdag 12 december 2006

Briljant svensk filmparodiKommer ni ihåg alla de där fejkade trailerna som fanns ute på nätet för nåt år sen? Brokeback to the Future, The Shining som feelgood-komedi och ett gäng till. Även om konceptet inte känns direkt pinfärskt längre så är det kul att det kommit ett svenskt initiativ - nån spelevink har nämligen klippt ihop SVT-myset Skärgårdsdoktorn och Kay Pollaks folkkära Så som i himmelen och kallat det för Underbara älskade. Det är otroligt skickligt gjort, man har till och med byggt en enkel hemsida, designat en underbart corny affisch med en softad och sexigt tredagarsstubbig Michael Nyqvist milt småleende framför en majstång, och författat en oslagbart lång tagline:

"En ovanligt varm sommar, en pappa och hans son, den första kärleken, en bilolycka, en gisten eka och människans enorma kraft att resa sig och gå vidare."
Och, för säkerhets skull, rundat av med "En hyllning till livet" om det nu var nån som inte fattade humorn och trodde det var på riktigt.

Det här kan faktiskt vara en av de bästa filmparodierna jag sett på länge. Se trailern här!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Det tog nån halvminut in i trailern innan jag fattade ironin...

Herr Bergström sa...

Hahaha...du är ond conan. ond.

Emma sa...

Alltså, är det inte den mest besynnerliga svenska filmaffisch man sett på år och dar? Jag stannade på gatan och kunde inte ta ögonen ifrån den. Vågar inte ens titta på trailern. (Men filmen var faktiskt ganska okej.)

mia W sa...

Skönt med "rödvinsdansen" som Micke gör i trailern... Sen undrar jag vilken roll den gistna ekan spelar?

Anonym sa...

Hahaha! Underbart elakt! Jag satt också och tittade på trailern och undrade när skämtet skulle avslöjas, till jag insåg den bistra sanningen.
Stor, stor humor!

Sara Ödmark sa...

Åh! Hahaha. Musiken var klockren. Fram för fler galna trailerklippare.

Sara Ödmark sa...

Seriöst, nu saknar jag dom där typerna som gjorde fejktrailers på riktigt. Kom igen, var är dom?

Jag förstår dom i och för sig, det blir svårt att toppa det här. :)