fredag 23 januari 2009

Never go full retard!Jäkligt lyckat quiz igår, om jag får säga det själv. Publikrekord och fullt hus redan strax efter 19. Gott om filmjournos och fellow bloggare i publiken - Caroline, Jonas, Konrad, Emma och Bloggywood stod och svettades i källaren med kulspetspennorna i krampaktiga blogghänder. Samtliga kom topp tio vilket är bra jobbat!
Extra kudos till Bloggywoood-gänget som ställde upp för första gången och landade en hedrande tredjeplats. Men vann gjorde - för tredje gången - übernördarna i lag Fredrik Hultgren med sinnessjuka 115,5 poäng (av max 132). Makalöst.

Roligast att göra var Gissa min diagnos, där det gällde att para ihop rätt film med rätt skådis och handikapp (typ Children of a Lesser God - Marlee Matlin - Döv). Och precis som Kirk Lazarus säger: de som går full retard, som Sean Penn i pekoralet I Am Sam, får en nominering men blir snuvad på stayetten på Oscar night. Roligast att dricka öl med efteråt var min ungdomsidol SEO (jag läste hans videokrönikor i salig Scandinavian Film & Video som en självmordsbombare läser Koranen) som tack och lov bara blivit snuskigare och roligare med åren.

Nästa quiz är torsdag 19 februari. Vi ses i källarn! Jag är den salongsberusade killen med skägg bakom dj-båset.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kudos till er som gjort quizzet! Mycket underhållande frågor och varierat i tempo och innehåll :].

Conan sa...

Tack tack! :-D

Jonas sa...

Ja, väldigt bra! Vi var inte nöjda med åttondeplatsen, men en kul kväll. Och en stor del av behållningen är faktiskt ditt mellansnack.

Anonym sa...

Jag kan bara instämma i hyllningskören. Detta är lysande. För egen del stod jag, med blott en lagkamrat, för den sämsta insatsen hittills (82,5!) - ingen av oss ser mer svensk film än vi absolut måste, varför vi blir totalt bortkollrade när sådan kommer på fråga. Vi biter ihop och kommer tillbaka, dock. Och fortsätter hoppas på den långa Walter Hill-specialen...

Conan sa...

Tack som faen! Jonas, ni kommer igen, det vet jag. Och pablo, en liten Walter Hill-fråga får vi väl försöka klämma in...

Anonym sa...

Med nästan en månad på mig hoppas jag kunna guilta ihop ett lag nästa gång...

Conan sa...

Det vore kul! Nästa gång blir det mer våld...

Anonym sa...

Har Conan sett Streets of Fire ännu, btw? Damn, ju mer jag tänker på vår usla score desto mer gnisslar jag tänderna av revanschlusta inför nästa gång. Hngnh!

Emma sa...

Tack för fint hållet quiz! Men jag hamnade tyvärr inte alls bland topp tio tror jag? (Retligt nog. Siktar på revansch nästa gång!)

Anna Nio sa...

Oh man, filmquiz i storstan, hurra! Jag var en av de som ägnade mig åt GFF's quiz-sessioner inför förra årets festival, och sörjde över att dessa inte fanns tillgängliga VARJE onsdag, forever and ever. Men nu bor jag i Tjockholm och gnuggar således labbarna i förtjusning över fler möjliga quiz nights! Måste bara skrapa ihop ett lag också, damn.

Conan sa...

Härligt Anna, du är välkommen!