tisdag 6 april 2010

Podcasten: min nya låtsaskompisSkamligt låg aktivitet på den här bloggen. Jag har skrivit ytterst lite på sistone, istället har jag ägnat mig åt att lyssna på vad andra - smartare och roligare människor - säger om film. Jag promenerar två gånger 30 min till jobbet varje dag och har äntligen förstått att jag kan ladda ner podcaster till min iPhone. Efter att ha betat av de (gissningsvis?) bästa svenska podcasterna - alla försummade Kino-avsnitt och det göttaste från P3 Kultur - hittade jag äntligen till slashfilms podcast, som sänds en gång i veckan och där tre tjugonånting-geeks pratar ny film, med visst fokus på amerikanska geek properties men även (rolig) arthouse som Park Chan-wook och Bong Joon-Ho. Initierat, smart och underhållande.

Nu har jag lyssnat igenom från i höstas och framåt (runt 30 timmar) och är seriöst hooked. Så till den grad att jag börjat tänka på Dave, Devindra och Adam som mina, eh, *harkel* vänner. Eller de vänner jag aldrig riktigt haft - bland mina närmaste räknar jag både seriöst och skrämmande kunniga sportnördar och (i synnerhet) musiknördar, men ingen riktig filmgeek. Det är tragiskt att jag ska fylla det här hålet med tre unga amerikaner på internet, men vafan. Den timme de sänder i veckan är helt enkelt veckans höjdpunkt.

I need to get out more.

9 kommentarer:

dafeld sa...

Vad är problemet med "tre unga amerikaner på nätet"? Inte tillräckligt pretentiöst? :)

Lyssnar regelbundet på /Filmcast. Andra regelbundna är Creative Screenwriting (inga manusambitioner från mig men ändå väldigt intressanta samtal), Filmspotting (bäst), The Hollywood Saloon, The Treatment (korta och riktigt bra intervjuer),

Daniel sa...

Ovan kommentar är då från mig. Vet inte varför den visar "dafeld" via mitt Google-konto. Anywho. Per, du kan va min geekvän anytime.

Conan sa...

Tack för tipsen, geekvän! De har ju haft Jeff Goldsmith från Creative Screenwriting som gäst, och han var väldigt bra, så jag ska kolla upp den och de andra. Har du hört Geeks of Doom? Verkar också intressant.

Daniel sa...

Nope, aldrig lyssnat på Geeks of Doom. Brist på tid. Har för nära till jobbet helt enkelt. :)

Dr sa...

Football Weekly och Mondo Movie är två fina brittiska. FW twice weekly och Mondo Movie när dom känner för det och riktigt supernördigt. Plus en back catalog som kommer tvinga en flytt till Solna eller dylikt.

Unknown sa...

Tack för tipset! Jag har haft de tre rösterna i öronen närmast non-stop sen jag läste inlägget!

Har du lyssnat något på den relaterade The Tobolowsky Files förresten? Har själv bara hört de tre första, men måste säga att det verkar väldigt bra. Gripande tredje avsnitt med berättelsen om hans mamma!

Conan sa...

Härligt! Nej, har ännu inte tagit mig an Tobolowsky. Tänker starta från början och backlogen är så skrämmande stor redan så jag har inte kommit till skott. Men det verkar svinbra, och hela idén är lysande. Har gillat Tobolowsky sen Groundhog Day och Sneakers.

Anonym sa...

Varför går du två gånger till jobbet varje dag? Stjäl du en cykel sen? Äter hemma på lunchen?

Å andra sidan, vad gör man inte för att få lite extra podcasttid.

Conan sa...

Hehe!