torsdag 28 oktober 2010

Robert Smith-nyttNi vet hur det är: man har rätt mycket på jobbet, man är astrött på kvällen, man orkar knappt se en film eller nåt tv-avsnitt men vill ändå inte gå och lägga sig. Så slutar det med att man sitter med en ljummen skvätt rött och bildgooglar Robert Smith i en halvtimme.

Robert Smith är idag 52 år gammal. Mina tre största idoler när jag var sjutton - Robert Smith, Morrissey och Kate Bush - föddes inom loppet av ett knappt år, mellan juli 1958 och maj 1959, och är alltså ungefär lika gamla. Medan Moz blir snyggare för varje år (på det där köttiga sättet) och Kate - i den mån hon fastnar på bild längre - fortfarande är vacker, så har Robert Smith inte haft lika tur.

Den här bilden är från förra året. Och den här. (Bob kan dock trösta sig med att hans gamle parhäst Porl Thompson numera får Freddie Wadling att se pigg ut.)

Det vore kul att se hur han ser ut utan håret, kajalet och läppstiftet... men då skulle han förstås inte vara Robert Smith längre.

Fast det jag ville komma fram till var egentligen den här 80-talslåten av det kanadensiska bandet Platinum Blonde, som nu gjorts i en remix av Crystal Castles med Robert Smith på sång. Släpps i december men peppas just nu stenhårt på Pitchfork. Den är svinbra! Och Robert Smith sjunger fortfarande andlöst vackert.

4 kommentarer:

Pop-Sara sa...

japp, där gick jag och tog fram cure-skivorna ur hyllan.

Jonas sa...

Nej usch, min reaktion på den där låten var direkt motsatt, den är svindålig. Det är ju helt sjukt att när man får tillgång till Robert Smiths röst så ger man den en så kass omgivning som Crystal Castle gör. Finesslöst och jämntjockt.

För Smiths röst i bra, ny ljudmiljö rekommenderar jag i stället den här remixen av "Why Can't I Be You": http://redthreat.wordpress.com/2010/08/05/chicago-music-blog-2/

Conan sa...

Tack Jonas, men mja, är den så bra egentligen? Låter lite jämntjock... :)

Anonym sa...

nä men jeeesus va jobbigt. att han vill se ut som då det begav sig, så att såga. Jobbigt. Hua. Jag önskar att jag aldrig hade tittat på bilderna.
/Blom