tisdag 12 juli 2011

#28: The Other Guys (2010)Såg den här i slutet av mars och har redan förträngt den. Inledningssekvensen med Samuel L. Jackson och Dwayne Johnson som extremt spänniga supersnutar är bäst, resten är ho-hum. Adam McKay och Will Ferrell har ju ett riktigt fint cv - Anchorman, Step Brothers, Talladega Nights, The Landlord - men The Other Guys är McKay/Ferrell när de är som sämst: lite för lata, för otajta, för självbelåtna. Det har gått för bra, för länge. De skulle behöva omge sig med lite fler nejsägare som sållade hårt bland de o-roliga improvisationerna och grabbskämten, och kanske viska lite försynt att Mark Wahlberg inte bör castas i komiska roller. The Other Guys kostade ofattbara 100 miljoner USD (många långa menlösa biljakter blir det) och drog inte in särskilt mycket mer vilket är bra och kanske kan leda till en uppstramning framöver.

3 kommentarer:

Janne Fantastic sa...

Ja, men även om helheten inte var fantastisk så lever jag länge på "Aim for the bushes".

Ett tips är att kolla på Cop Out innan. Efter det framstår alla snutkomedier som roliga.

Peter sa...

Äh men kom igen nu Per! Wahlberg är ju bitvis enormt bra här. Food chain-dissen? Viskfajten på begravningen? Visst - pimpgrejen är knappast rolig hela vägen och jag kan instämma om behovet av nejsägare, men det här är ändå sammantaget riktigt bra. Det säger sig självt att man inte följer upp en trilogi av rena mästerverk som Anchorman/Talladega/Step Brothers hur som helst.

Conan sa...

Hm, ni kanske har rätt. Men jag kan inte komma ihåg en enda scen med Wahlberg i. Bäst var ju scenen med den stackars gamla tanten som tvingades rulla fram och tillbaka mellan Ferrell och Mendez och rapportera allt snusk de skulle göra. Guld!