lördag 28 mars 2009

Carné-krisenDryga veckan efter senaste Pet Sounds-quizzet är det ju hyfsat inaktuellt att komma med eftersnack, men jag är fortfarande lite knäckt. Det var kul och bra stämning och så, men för första gången var det uppenbart att vi gjort det för svårt - kanske ville vi överkompensera för att glädja de (få) som klagade på alltför många åttiotalsskräckisar förrförra gången? Fast, handen på hjärtat, var det verkligen en sjupoängsfråga om Marcel Carné de ville ha istället? Eller en fråga på David Lean och Dr Zhivago som gjorde att 80% av lagen stod som fågelholkar? Min bildfråga på psykopater (som jag f ö var sjukt nöjd med) var också lite för mastig.

Så Johan och jag svettades i båset och började fundera på att panikstryka frågor under quizzets gång - ja ni fattar ju hur gärna vi vill bli omtyckta och hur populistiska vi blir under press.

Kruxet var att det var många nya fejs i lokalen den kvällen, som vi lätt stressade undrade om vi skrämt iväg för gott efter en fråga som "Vilken känd fransk poet var med och skrev manus?" Ouch...

Nåväl. Tevesignaturerna gick hem - temat från Alf renderade t o m glada applåder - och det var inte helt kört. Så vi tar nya tag. Nästa gång, torsdag 16 april, blir det snäppet lättare och roligare och bättre på alla sätt. Och nu är det hög tid att bjussa Jonas på de där Bond-frågorna jag lovat så länge... Stay tuned.

3 kommentarer:

Caroline Hainer sa...

Hjältar. Det är ordet. Hjältar. och de är inte någon subtil hint till nästa månads quiz, utan vad jag skulle vilja kalla er som konstruerar dem, månad efter månad. Hjältar.

Jonas sa...

Franska poeter och "Alf", live together in perfect harmony, side by side on PSB Film quiz, oh lord, why can't we?

Conan sa...

Caroline: Tack, det var snällt sagt! Sen ska vi inte sticka under stol med att vi tycker att det är jävligt kul.
Jonas: Help them to see,
That the people here are like you and me
Let us show them how to play
the pipes of peace!