tisdag 30 oktober 2012

BREAKING: George Lucas gör svinmäktig lågbudget-sci fi

“For the past 35 years, one of my greatest pleasures has been to see Star Wars passed from one generation to the next. It’s now time for me to pass Star Wars on to a new generation of filmmakers. I’ve always believed that Star Wars could live beyond me, and I thought it was important to set up the transition during my lifetime.” - George Lucas

För fem minuter sen spreds nyheten att Disney övertar LucasFilms, vilket också inbegriper en planerad release för en sjunde Stjärnornas krig-film år 2015. 

Det är nu man som sjuttiotalistgeek ska brusa upp i en nerd rage värdig Darth Vaders legendariska "NoooOOOOO!!" men, men... vem orkar? Star Wars Episode VII: Tinkerbell and the Great Fairy Rescue kan i vilket fall som helst inte bli sämre än The Phantom Menace eller Clone Wars-filmen och som bekant har ju Star Wars varit barnfilmer ända från början (bara det att dom var bra när vi var barn, sen blev dom dåliga). Och, vilket många redan påpekat, Disney äger även Marvel och The Avengers var ju inte så pjåkig. 

Det vi ska fokusera på är George Lucas. Han är fri! FRI! Hans uttalande ovan är torrt men ändå vackert i all sin enkelhet - det är dags att lämna över och gå vidare. Det här betyder i bästa fall att Lucas greppar megafonen och gör en riktig film igen. Det var extremt länge sen American Graffiti och THX 1138 men jag tror att han har mer att ge.

Alltså: pepp!

5 kommentarer:

Janne Fantastic sa...

Disney köpte Marvel och det blev ett lyft för men in tights-genren. De förstörde inget när de köpte upp Pixar heller.

Tror det värsta vi kan få utav nya Star Wars-filmer utan George är genomarbetade karaktärer och äventyr.

Anonym sa...

Apropå bilden på en ung skägglös Lucas, när i livet dyker såna där dubbelhakor upp? Och hur vet man om man är i riskzonen? Finns något att göra för att förebygga dem?

Anonym sa...

Kommer George Lucas spela in svinmäktig lågbudget-SciFi nu, eller vad menas med rubriken?

Conan sa...

Lucas dubbelhakor är ju ett helt eget universum, det är mer som en stor degcylinder som startar vid axlarna och som ansiktet sen sticker upp ur. Bästa sättet att förebygga är nog att inte bli miljardär vid 35...

Conan sa...

Anonym: det är det jag hoppas! Eller ett drama, eller vad fan som helst som inte är inspelat helt och hållet med green screen.