onsdag 6 juli 2005

This Life revisited


This Life (aka Livet kan börja) om ett gäng nybakade jurister i ett kollektiv i London är tveklöst en av de bästa brittiska tv-serier som gjorts. Så det känns helt okej att bli lite upphetsad över att BBC planerar en specialare, nu när det nästan gått tio år, allt enligt The Guardian (via Erik). Särskilt som man tänker involvera både seriens skapare Amy Jenkins och Tony Garnett och ursprungsskådisarna. Som alla gått vidare till större roller, mest i brittisk tv, den enda jag sett röken av på film är extremt snygge Jack Davenport: i This Life den osäkre cynikern Miles, såklart min favoritkaraktär, på senare år i stiffa biroller i Hollywood, framförallt i Pirates of the Caribbean-franchiset som den fjompige Norrington (vi håller en tumme att han får mer utrymme i tvåan och trean som filmas nu).

"It was such a seminal series and so popular. What might you do to mark the 10th anniversary? Well the obvious thing is to look at where they are now" säger BBC och det känns framförallt skönt att Egg äntligen får lämna toan där han satt och storgrät över Millies egendomliga vänsterprasslande med slemme chefen O'Donnell, där vi sist såg honom i det fasansfullt bra sista avsnittet. Och hur ska Miles och Anna hantera sin bortslarvade förälskelse, den som aldrig blev av? Man kan bara be en stilla bön att Amy Jenkins är bjussig nog att göra en The Office: Christmas Special och låta dem få varandra i det allra, allra sista avsnittet. Bara så att vi äntligen kan få ett avslut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Japp, mycket bra serie, jag minns och saknar den fortfarande efetr 10 år.

Anonym sa...

Åh, vad roligt! Jag är ett stooort fan av This Life och det ska bli underbart kul att se specialavsnittet, om det nu blir av! Härliga nyheter! :)