torsdag 26 oktober 2006

The EntitledTrots att The Departed fått kanonbra kritik och just nu ligger tvåa på biotoppen har Martin Scorsese till slut lackat ur på att aldrig få den där välförtjänta Oscarn som alltid gäckar honom. Nya dokumentären The Entitled som går upp i USA imorgon är i princip ett tre timmar lång brandtal riktat till Oscars-akademin, filmad utan några krusiduller med en fast kamera och med Scorsese som enda medverkande. "You already should have done right by me with Gangs Of New York," säger mästaren uppgivet i en av sina långa tirader. "I handed you guys that one on a silver platter."

Läs mer här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

The Departed dryper av Scorsese och jag tyckte den var helt, ursäkta språket, jävla fantastisk. Jag har inte sett Infernal Affairs så jag antar att jag kanske uppskattar den lite mer då.

Jag både hoppas och tror att Scorsese nu får sig en oscar.

Anonym sa...

The Departed var långt ifrån fantastisk. De var okej och sevärd - men absolut inte det mästerverk den utmålats som. Men konstigare saker har ju hänt i Oscarssammanhang. :)

Anonym sa...

Visst har den sina problem. Bland annat att Nicholson har blivit lite som Pacino och spelar sig själv i alla filmer och att det är svårt att förstå Matt Damons lojalitet till Costello. Mästerverk är den inte, bara fantastisk. :)

Anonym sa...

Artikeln var ju dock satir, The Onion är en satirsida om än en väldigt träffsäker sådan.. Men man hade knappast kunnat klandra Scorsese om det varit på riktigt - helt obegripligt att han fortfarande går tomhänt.
Tack också för en i övrigt superbra blogg, alltid välskriven, intressant & överraskande på ett kul sätt! Keep up the good work!

Conan sa...

Shit, var det satir? I had no idea... :-) Tack för de fina orden!