söndag 21 september 2008

För män som valde rättKonrad postade den här på Fejan häromdan och jag snor klippet rakt av: klassisk livsstilsreklam från det härliga åttiotalet, då en varm kram mellan far och son framför rakspegeln var det bästa en man kunde få. Det finns så många åttiotalsmarkörer att man får svindel - klippet känns som ett destillat av samtliga Simpson/Bruckheimer/Cruise-filmer från den gyllene eran. Några godbitar:

00:14 - Pappan som stannar upp sin son precis som han ska hoppa in i Just Married-åket med nya frun och ger honom en rejäl, nästan krampaktig pappakram, en kram som sannolikt får de senaste tio årens stumma, känslomässigt bottenfrysta relation att tina upp på ett ögonblick.

00:21 - Den lite yngre pappan (advokat? mäklare?) som lämnar över nycklarna till presentbilen, till tonårssonens totala lycka, och extremt självbelåtet sträcker ut armarna för att casha in en low ten (tyvärr bortklippt).

00:35 och 00:46 och 00:49 - tre Token Black Dudes för att bryta av mot den i övrigt kritvita superwaspiga stämningen (den sista häcklöparen uppenbart plockat från arkivfoto).

00:44 - jajjemen, Det rätta virket!

Nånstans därinne finns det ett par tre kvinns också, men de flimrar snabbt förbi. Det här är männens värld. Männen som valde rätt.

Andra bloggare om , ,

3 kommentarer:

Donny H sa...

Nu har de slutat med reklamen men istället valt att döpa vapnen, förlåt, rakapparaterna till Gilette Fusion Power Stealth.
Jag vet inte vad som är "bäst".

Jonas sa...

Men att det är få kvinnor i reklam för mäns rakhyvlar måste man väl ändå tycka är rätt naturligt. Eller tänk den inte alls hypotetiska tanken att reklamen hade varit full av kvinnor, hade du inte då reagerat på det med att "det var ju fånigt"?
(Mitt favoritögonblick är i början med börsmäklaren som får en klapp på ryggen och direkt gör nån sorts segergest.)

Conan sa...

Tänkte mer att män som väljer rätt också borde få ligga med snygga kvinnor. Men här, precis som i ett nummer av King, mäter man sig bara med andra män, får bekräftelse i manlig gemenskap eller i gemenskapen med sin son.

Gillar också den där ryggdunken. "Bra gjort, Steve!"