måndag 1 december 2008

Uri Geller's UFOs & Aliens

Mellan simturerna i poolen, solandet och San Miguel-drickandet på resorten på Teneriffa häromveckan (förlåt om jag är vidrig, men detta är det sista jag ska skriva om semestern, promise) hann jag också med lite tysk teve på hotellrummet. Mina kunskaper i tyska är oerhört begränsade och består mest av fraser jag snappat upp i diverse andra världskriget-filmer (om någon tysk läser detta ber jag om ursäkt, men ni vet ju själva varför det gjorts så många såna filmer, eller hur?) så jag förstod rätt lite. Och Family Guy dubbat till tyska är ju bara roligt i ungefär tre sekunder.

Men en kväll sände de en gala med Uri Geller - minns ni Uri Geller? Vi som är födda på sjuttiotalet kommer ihåg honom som den där långhåriga israeliska hippiesnubben som böjde skedar i teve, på riktigt - or did he? Fick man egentligen nåsin se Uri göra nåt framför kameran? Jag tvivlar - men myten kring honom var stark. Som en lite mindre glassig David Copperfield som alltid poserade med sin sked.

Anywho, Uri Geller är still going strong, åtminstone på tysk teve. Uri Geller's UFOs & Aliens var en direktsänd gala som - tror jag - samlade in pengar. Men till vad? Uri Gellers stiftelse för lovande unga magiker? Eller också var det bara en underhållningsgala. Alla attributen var där.



Uri Geller såg rätt fräsch ut för att vara 61 år, säkert lite lyft här och var. Eller kanske tack vare... magi?



Visst ser det här ut som en telefonväxel? Men vad fanken gick pengarna till? It's a mystery!



Och så plötsligt dök punkmormor Nina Hagen upp, och såg ut som vanligt, eller snarare som en 53-årig och kanske lite patetisk version av sig själv. Vad hon gjorde där? Who the hell knows.



Lite senare plockade den snajdiga programledaren - för Uri ledde inte programmet utan fungerade mer son en värd, en nestor, en mäktig puppet master, i bakgrunden - upp en glad och barbröstad man från Australien som tatuerat in...



...en alien abduction. Över hela ryggen. "Zo, you actually vant to be abducted?" "Yeah mate!" typ. Nina Hagen stod bredvid och fnissade. Det var just i den stunden jag knäppte av teven och gick och åt middag istället. There is no spoon...

8 kommentarer:

Martin sa...

Han är fortfarande involverad i bra television

http://www.youtube.com/watch?v=8kAdZcbfiGY

Anonym sa...

I många andra branscher skulle det här vara slutet på en karriär:

http://www.youtube.com/watch?v=TNKmhv9uoiQ

James Randi har fortsatt förstöra Uris karriär ända sedan dess genom att debunka det mesta han gjort men fansen verkar inte bry sig.

Martin sa...

Ja verkligen

<3 Randi

Anonym sa...

På tal om gamla favoriter så finns det tydligen fler Conan the Librarian i världen ...

http://www.youtube.com/watch?v=weNO9k1TXS0

José Luis Cota Vásquez sa...

I'm sure Family Guy in Swedish is fun for uhhhhh... 12 seconds? Certainly many Swedish things are funny, such as the lady who threw up on live T.V., but the Swedish language is really dirty business. I guess it's because I just hacked through your blog trying to translate it myself until I decided to use google to translate it for me :]

Very entertaining blog, by the way.

greets from America.

Anonym sa...

Haha.. det här inlägget var en av dagens highlights. Mer sånt!

Anonym sa...

Alltså, Conan, du vet ju att jag är rätt välutbildad och alltså har välutbildade kolleger. En dag för någon månad sen stod det helt still i min skalle när jag försökte komma på Uri Gellers namn, och jag gick alltså ut i kafferummet och frågade mina kolleger, samtliga födda på 70-talet, vad snubben som böjde gafflar med blicken hette. Du, ingen, säger INGEN, hade en aning. De hade aldrig hört taaaaaaaalas om denne man. De läste säkert inte Det Okända eller En ding ding värld heller när det begav sig, misstänker jag. (En favorit ur Det okända var pyramid-experimentet: redaktören placerade några bananer under en pyramidformad struktur och Lo! and behold! - frukten ruttnade aldrig. Ett tecken så säket som något på pyramidens inneboende magiska krafter.)
Men alltså: folk vet mindre än man tror. Alltid.

Conan sa...

Nanci: det där är oerhört konstigt! Som jag minns det var Uri en superstar och en snackis på 70-talet. När man var barn var ju en trollkarl det mäktigaste man visste - och här var en trollkarl som t o m de vuxna tyckte var spännande. Dina kolleger var uppenbarligen squares redan som knattar...