torsdag 25 juli 2013

Trailer-pepp: Gravity

Alfonso Cuarón har hållit på i flera år med sin kommande science fiction-thriller Gravity, hans första film som regissör sen fantastiska Children of Men. Men nu är den på gång: två trailers har släppts i dagarna och det ser rätt lovande ut. Clooney och Sandra Bullock spelar två astronauter som hamnar i blåsväder när deras rymdskepp blir mosat av rymdskrot, och de måste överleva ensamma i rymden med sinande syre. Premiär i oktober.

Man måste se trailrarna i ordning, annars är den andra helt menlös. Här är de:
Inte svinpeppad på Sandra Bullock, men annars kan det bli härligt. io9 och Gizmodo håller på att göra i brallerna av lycka över den två minuter långa förstatrailern som är gjord i "en tagning", men den känns kanske mer flashig än mäktig på riktigt, speciellt om man jämför med den obegripligt komplicerade och spännande bilscenen från Children of Men

Tydligen ska filmen inledas med en 17 minuter lång tagning (dregel!) och Cuarón uppges vara harmsen över att filmbolaget lagt in explosionsbrak i trailern och lovar istället en väldigt tyst film, vilket betyder kraftig Kubrick-stämning. Så: pepp! 

Inga kommentarer: