söndag 16 oktober 2005

The Fog får sågen

Efter den ganska så usla uppdateringen av Assault on Precinct 13 med Ethan Hawke (hyr den inte) är det nu dags för nästa Carpenter-remake: The Fog gick upp på biograferna i USA i fredags. Jag skrev ett hoppfullt inlägg i juli när trailern släpptes men de recensioner som trillat in släcker effektivt den lilla flämtande lågan. Snackapan Harry Knowles är brutalast av dem alla och utnämner The Fog till den näst sämsta film han sett och fortsätter slakten i en njutbar sågning som av allt att döma är mer underhållande än själva filmen: "I mean – folks – you have NO IDEA how excruciatingly awful this script is. At every point – it just breathlessly sucks the will to live from your mind. (...) One of the most incompetent worthless wastes of time, talent, energy and money. Without a single redeeming feature."

Läs hela sågningen här och håll en tumme att Carpenter trots allt är på väg mot en ny vår. Om ett par veckor är det USA-premiär för Masters of Horror, en serie skräckepisoder gjorda för tv-kanalen Showtime. Tretton entimmesfilmer av lika många regissörer ska det bli och Carpenter får sällskap av veteraner som Dario Argento, Clive Barker och Takashi Miike och trevligt nog ett gäng sjuttiotalskollegor som nog också är sugna på comeback: Tobe Hooper, John Landis och Joe Dante.

Carpenters episod heter Cigarette Burns och Dread Central bjussar på några slaskiga och mycket lovande bilder. Hoppet om en Carpentersk återkomst lever!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, jag vet. Jag har såklart också läst att den skall vara usel, och jag som hoppades så mycket så länge på den här remaken. För the Fog är ju en bra film, bara en aningens lågbudget. Den hade förtjänat ett bättre öde. En bättre remake.