tisdag 13 juni 2006

David Finchers "Zodiac" skapar måttlös peppDet är sällan man blir upphetsad av bara en bild från en kommande film, men - för att citera Stanton Boyd i Fletch - Jesus H. Christ on a popsicle stick! vad sugen jag blir av den här fotot från David Finchers nya thriller Zodiac (scannad från juninumret av Empire eftersom jag inte lyckades hitta den på nätet - beklagar den ruttna bildkvalitén).

Det finns så många skäl att glädjas:
  • Jake Gyllenhaal och Robert Downey Jr - två av de bästa amerikanska skådisarna på banan - i samma film
  • Jake Gyllenhaals polisonger
  • Sjuttiotalsskjortorna med uppkavlade ärmar och feta slag
  • Robert Downey Jr:s tärda look, med all den gravitas som ett par alldagliga journalistglajor kan skänka
  • De uppenbara All the President's Men-vibbarna
  • Det är en ny David Fincher-film. 'Nuff said.
Zodiac baseras på Robert Graysmiths bok om The Zodiac Killer, en seriemördare som härjade i Kalifornien i slutet av 60-talet, och bland övriga roller finns fina namn som Mark Ruffalo, Adam Goldberg och Chloë Sevigny. Fincher håller just nu på och klipper filmen som ska få USA-premiär i november, enligt IMDb. Vi väntar så gärna.

UPDATE (29 juni): Som synes i kommentaren härnedan så blir det alltså premiär först i januari 2007. Dessutom har titeln ändrats till det totalt intetsägande Chronicles, säkert för att undvika förväxling med den andra Zodiacrullen (se Lidboms kommentar). Aint It Cool News ligger som vanligt steget före och bjussar på tre rapporter från en "hemlig" testvisning den 22 juni, samtliga peppade vilket känns skönt. Inga konkreta spoilers men gott om info så läs på egen risk här!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Conan!
Jag listade för ett bra tag sedan Zodiac som en film att se fram emot 2006. Där har du ett till foto om du nu inte redan har sett det. Men jag håller med dig till punkt och pricka.

http://bloggywood.se/2006/01/20/filmer-att-se-fram-emot-2006-del-4/

mvh Daniel

Anonym sa...

Filmen är flyttad till tidigt i januari i USA.

http://hollywood-elsewhere.com/archives/2006/06/confusion_hover.php

Oklarhet råder om filmen kommer att få en "oscars-premiär" med en begränsad öppning i december i LA och NY, men det måste väl bedömas som sannolikhet. Det är ju en dyster sak, så den lär behöva lite Oscars-buzz och goda recensioner för att få publiken att komma i större skaror.

Olle Lidbom sa...

Årets Capote x2? För det är väl samma story som den andra the Zodiac som går i USA nu? Med Justin Chambers?

Urologen sa...

Öh, var det inte zodiac-mördaren som aldrig greps? För då känns det lite som samma antiklimax som Titanic. Vi VET hur det slutar liksom, och det slutar inte bra.

Fast å andra sidan, sådana slut har Fincher lyckats bra med tidigare.

Conan sa...

Lidbom: Japp, det stämmer, årets Armageddon/Deep Impact eller Volcano/Dante's Peak eller...etc, skillnaden är väl att det är mer uppenbart vem som är vinnaren i sammanhanget.

Max: Jo, mördaren greps aldrig, Graysmith lanserade dock en teroi i sin bok så om Fincher följer den lär han göra en "From Hell" och peka ut nån. Fast som sagt: skitsamma, det är ju Fincher.