fredag 18 augusti 2006

Rockstar + Heathers = Bully?Efter att tagit en paus från kontroverserna med ett lika briljant som oförargligt pingisspel (som jag höjde till skyarna härommånaden) är Rockstar tillbaka där de trivs, i hetluften. Nu med Bully, som släpps exklusiv till PS2 den 17 oktober i USA. Bully har lyckligtvis inget med Larry Clarks film att göra - ett spel som går ut på att hänga i ett dåsigt suburbia, ha slösex och rekreationsknarka med kompisarna tills man blir less och gemensamt slår ihjäl en jobbig kille låter rätt enahanda - utan är snarare en klassisk high school-film, som spel.

Man är Jimmy Hopkins, som blivit relegerad från ett gäng skolor innan han hamnar på Bullworth Academy -
"a corrupt and crumbling prep school with an uptight facade." Där gäller det att jobba sig uppåt i den sociala hackordningen och navigera rätt runt lärarna, nördarna, jocksen, tjejerna, plugghästarna och mobbarna. "If Jimmy can survive the school year and outsmart his rivals, he could rule the school" peppar Rockstar och man slås av att ingen försökt göra spel av skolvärlden på den här nivån förut, det är ju en självklart bra idé.

Trailern bjussar inte på nån gameplay utan funkar mer som en filmtrailer. Så långt inte så mycket kött på benen, men Rockstars många kritiker ligger i startgroparna för att rasa riktigt ordentligt på debattsidorna. Den brittiska polisen ropar redan på totalförbud, föräldraorganisationer slipar knivarna, och en advokat i Florida kräver att få ett förhandsex för att ta reda på exakt hur förkastligt och demoraliserande spelet kommer att vara. Under tiden gör Rockstar som de brukar - ligger lågt, gottar sig åt all gratisreklam och finslipar spelet till perfektion.

Som de filmnördar de är kan vi lita på att Rockstars team har plöjt hela high school-genren - Mean Girls, Heathers, Freaks & Geeks, Dazed & Confused, Breakfast Club, Donnie Darko -
och plockat ut det göttaste. Bully kan alltså bli hur kul som helst.Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Äh, du och alla andra misstolkar Larry Clarks "Bully". Visst att Clark är lite scary som privatperson, men han är också rätt legit, har levt på gatan och respekterats i konstvärlden för sina foton från det livet. Bully har oväntade nyanser och något riktigt äkta, något äckligt och svettigt äkta från tonårsvärlden.

Grafiken är lite tråkig i spelet, är den inte? Och titeln Bully verkar mest vara ett effektsökeri för att skapa kontrovers. Spelet går ju inte ut på att endast mobba oskyldiga nördar menar jag, det är väl mer att man som denne outcast ska positionera sig i rangordningen och ställa till med trubbel o s v.

De har ju olika team Rockstar, hoppas de som gjort detta var de som gjorde Vice City..