fredag 12 januari 2007

HostattackJag vill bara påminna om att förra årets allra bästa koreanska monsterfilm The Host, som jag tokhyllade i november, har biopremiär ikväll. Efter en snabb runda ser den ut att ha fått hyfsad, om än inte översvallande, kritik - utom av Kerstin Gezelius, som sågar den med emfas i DN: "Den här genremuterade filmhybriden är en sydkoreansk hit och hajpad världen över. Det talas om kultstatus. För en genuin nörd är det säkert möjligt att plocka isär den som Lego och sitta och suga på bitarna, men för den som fortfarande tycker att töntighet inte är en genom­attraktiv egenskap kan den inte bli annat än skrattretande."

Helt bortitok naturligtvis, men strålande formulerat som vanligt, och den där Lego-liknelsen i slutklämmen fick mig att skratta högt av igenkänning... Gå nu och se filmen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg denna på Nöjesguidens förhandsvisning häromveckan och jag var övertygad om att det var ett internt NG-skämt. "Titta så många idioter vi kan få att se den här buskisen bara för att det är gratis", men ju fler recensioner jag läser ju mer inser jag att det på allvar finns människor som tycker den här är bra. Ingen lyckas dock egentligen motivera vad det är som är så bra, förutom vaga hänvisningar till "USA-kritik" och snygg datorgrafik. Men, som vanligt, smaken är som baken...