söndag 21 januari 2007

Det är Sundance, baby!

Sweet Jesus! Min kära vän Jenifer Malmqvist har som enda svensk blivit uttagen till Sundancefestivalen. Det är hennes lysande kortfilm I fred (Peace Talk) som visas som en av 70 filmer i konkurrens med drygt fyra tusen inskickade bidrag. I Sundance!

Fick ett snabbt mail i fredags: det är -18 C, otroligt fint, omringat av skidbackar, och första kändischocken blev Lili Taylor på Starbucks. Mäktigt.


Jenifer går på filmskolan i Lodz, Polen - den där kanoner som Polanski, Kieslowski, Wajda gick en gång i tiden - och Peace Talk vann pris på NewFest i New York förra året. Sundance är generösa nog att lägga ut alla kortfilmer för beskådan på hemisdan, så det är bara att gå in här för att se Peace Talk. (I skrivande stund funkar den dessvärre inte, men jag hoppas Redfords mannar kan styra upp det snart, eventuellt är det nåt problem med den engelska texten.) Och läs gärna mer om Landskronas stolthet här (man får scrolla neråt en bit). Jared Hess leder kortfilmsjuryn och nu håller vi en tumme att han diggar Peace Talk.

Själv är jag såklart så stolt att jag håller på att smälla av!

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Caroline Hainer sa...

Man får verkligen gratulera, och hålla tummarna! Det är creds till någon som går filmskola i Polen istället för vilket-universitet-som-helst-i-USA. polen = serious! Måste respektera sånt.
Jared Hess är skönt galen. Jag har intervjat honom en gång. Han svarade "yeah..." på varenda fråga.
Caroline
http://mytwojazzhands.blogspot.com