fredag 3 oktober 2008

Geek heavenGårdagens Filmquiz blev en hejdundrande succé: 31 lag slogs om äran, källaren på Pet Sounds Bar var snudd på knökfull (några sena stackare fick till och med vända i dörren). Det var förbannat kul att stå med mick i hand och ösa ut frågor. Segern plockades överlägset av lag Fast Eddie (slipade filmbranschfolk hela bunten) med makalösa 113 poäng (max var 123). Sinnessjukt - men quizet var ingalunda för lätt, de flesta lagen låg i spannet mellan 40 och 80.

Weird Science-Konrads bloggartäta och förhandshypade lag Tony Scott (feat Extra Allt-Jonas) bytte oväntat namn i sista stund vilket kanske blev deras fall, men en sjundeplats i den konkurrensen var inte alls fyskam. Ni kommer igen, grabbar.

Svårast var Tagline-bonanzan och Beckfrågan - vilka sju skådisar har spelat den buttre kriminalaren genom filmhistorien? En annan svår var att räkna upp bandmedlemmarna i Spinal Tap. Mest populär: Top Gun-frågan. Alla klarade Det sjunde inseglet men det var svårare att sätta rätt namn på Döden, Bengt Ekerot förstås. Sådär höll det på.

Nästa quiz går av stapeln torsdag 6 november och kommer att bli större och bättre på alla sätt. Gå gärna in på Fejan, sök på Pet Sounds Quiz och går med i gruppen, så kommer det glada tillrop när kvällen närmar sig. En månad kvar att plugga IMDb alltså. Vi ses!

Inga kommentarer: