söndag 12 oktober 2008

Världens bästa poplåt?Här har jag levt i tron att Love to Keep You in My Mind med Curtis, eller Enlightenment med Momus, eller Will to Love med Neil Young, eller Ain't That Enough med Teenage Fanclub var världens vackraste poplåt. Och så fanns svaret i skivhyllan under alla dess år!

Jag såg Broadcast på Kägelbanan för ett bra tag sen (2001?) och de var buttra och seriösa och sa inte ett ord mellan låtarna - men oj så vackert det lät. Trish Keenans väna röst som sjunger vackra poplåtar dränkta i ett atonalt gnissel som hämtat från en psykedelisk östtysk skräckfilm från sent sextiotal och en bullrande trumsektion som ofta går bananas. Jag köpte samlingen The Future Crayon härommånaden och blev påmind om exakt hur mycket jag gillar Broadcast - jag menar, bara lyssna på hitsingeln (med deras mått mätt) C'mon Let's Go - och saknar dem, de har ju inte släppt något nytt sen Tender Buttons som kom för tre år sen. Enligt wikipedia (som väl alltid har rätt?) är de "currently working on their fourth studio album".

Hela tredje albumet HaHa Sound är fantastiskt, och bäst av alla låtar i pophistorien är sannolikt singeln Before We Begin. Lyssna här!

Andra bloggar om , , , , ,

2 kommentarer:

Jonas sa...

Ja jäklar va' vi saknar Broadcast!

För ett år sen skrev de på sin hemsida att de höll på att avsluta nya albumet och att det skulle komma i början av 2008, men inget har ju hänt. I november 2007 släpptes en ny låt, "Green Peter", som inte var en del av den kommande skivan. Och det var lika bra, för den är inte särskilt bra.

På "Haha Sound" har jag alltid gillat "Man Is Not A Bird" bäst.

(Och nu ska jag visa upp min messerschmidt-sida genom att påpeka att "Haha Sound" är det andra albumet, eftersom "Work And Non Work" är en samling av tidigare utgivna EP-skivor...)

Conan sa...

Tack Jonas! Jag ändrar genast den felaktiga uppgiften... NOT! :-)

Hoppas de inte fått skrivkramp. En ny skiva vore jäkligt sweet.