fredag 28 november 2008

Slut hos leveratören

Efter förra årets - i backspegeln smått förödmjukande - glöggstress med vidhäftad medelklassångest, var det nästan en lättnad när jag kom till Systemet igår för att köpa mina Brooklyn Lager och kunde konstatera att årets supply av Blossa 08 redan var slut hos leverantören (i skrivande stund finns drygt tio ex kvar i Stockholm, utspridda på diverse förorter). Jag undrar hur länge folk orkar jaga efter sin ranson av årgångsglögg innan de tappar sugen? Ska Blossas kalkylerat begränsade tillverkning nånsin slå tillbaka, eller blir det än längre köer för släppet av Blossa 09 om ett år? Vem vet.

I år är det en "söt, aningen kärv smak med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär" som ska sätta guldkant på julen. Fuck it - jag dricker hellre kiss.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, se till att ha med en rejäl hyllning till Hill-klassikern Streets of Fire på torsdag så bjussar jag på en flarra (den är godare än kiss, världsapråmmis asså). Vi köpte fem, men det var innan jag läste ditt inlägg från i fjol.

Martin sa...

Kassörskan på Systemet dissade faktiskt årets lite när den var slut redan för tre veckor sedan. Själv kör jag nog överstevarianten (http://herralarik.blogspot.com/2007/12/lrdag-eftermiddag-och-versteglgg.html) i år också.

Streets of Fire!

Conan sa...

Låter mycket gott men också jobbigt! Har *host* inte sett Streets of Fire, än. Vad händer på torsdag? jag kanske hinner!

Anonym sa...

Aah! Inte sett "Streets of Fire"! Jag är nästan avundsjuk - du har en högtidsstund framför dig.

På torsdag är det - väl? - quiz igen? Vi imdbar järnet här hemma.

Conan sa...

Eh, quizzet ja... Usch vad senil jag blivit. Ses där!

Martin sa...

Jag har den på dvd om du vill låna. Vid hämtning kan det nog bli en mun översteglögg också.

Conan sa...

It's a date! :-) Jag hör av mig.

Anonym sa...

hej hade vi bott i sthlm hade vi kommit med vår flaska på stört puss

Anonym sa...

Tack för tipsen!

Anonym sa...

Streets of fire är ju skitskön. A rock´n roll fable!

Conan sa...

Shit, nu MÅSTE jag se den. Michael Paré here I come!