måndag 26 november 2007

Det är havtorn och kanel i år, BEYATCH

Finns det vintern 2007 någon tydligare medelklassmarkör än att sukta efter den nya årgångsglöggen från Blossa? Själv har jag tyvärr trillat dit. Det är helt patetiskt och gick till så här:

1. först tog jag reda på släppdatum (fredag den 16:e),
2. sen peppade jag på det datumet i två veckor som vore det en ny film av Scorsese,
3. sen blev jag genuint ledsen när första sändningen tog slut på nolltid på mitt Systembolag i (medelklassghettot) Sickla,
4. och när den andra laddningen också rök på tre röda var tårarna av förnedring bra nära.

Sen häromveckan kom det äntligen in en tredje leverans, och till slut på plats fick jag armbåga mig fram till en liten klunga med lätt upphetsade herrar och damer som - bokstavligen - rev och slet upp en liten hög med förskrämda papplådor för att komma åt det bärnstensfärgade guldet på insidan. Sen åkte jag hem med två flaskor tryggt klirrande i påsen. Mission accomplished.

Och visst är det gott, men årets brew ("söt aningen kryddig smak med tydlig karaktär av havtorn, inslag av ingefära, hjortron och torkade aprikoser") smakar mest som en lite rikare och rundare version av Blossas ordinarie starkvinsglögg, bara med en snyggare flaska och en fancypants-beskrivning. (Vad fan är havtorn förresten?)

Men det är limited edition som vanligt, och jag är såklart inte den enda losern. I skrivande stund är skiten slut i HELA Sverige. Åter i butik från 7 december. Förbokning omöjlig. Och de tjocka cigarrökande direktörerna på Blossa skrockar hela vägen till banken.

5 kommentarer:

Tobias sa...

ahummmm, det känns som att texten du har skrivit handlar om mig.

fyi, havtorn är ett gul/orangefärgat bär som växer vid havskusterna. Havtorn är ett av de mest vitaminrika bären på Tellus.

Andreas sa...

Det där inlägget har jag funderat på att skriva i närmare en vecka, men nu gjorde du det. Well put. Fast jag gillade den som fan, inte lika mycket som Blossas cognacsspetsade dock. Lucia choklad är fin också.

TeachGirl sa...

Jag har fortfarande inte lyckats få vantarna på ett exemplar, men testat den hos vänner. Riktigt god. Istället kom jag hem med en flaska chokladglögg och en flaska vit glögg med rom som snart ska provsmakas. 7 december säger du...? Jag går och ställer mig i kö redan nu.

Martin sa...

Om jag orkar/hinner få till någon i år ska du få smaka lite hemgjord översteglögg Conan. Garatnterat starkare och förmodligen godare. Mer limiterad dessutom. Sen har jag en tröja som är din också...

Jonken sa...

We Are All Bourgeois Now...