tisdag 20 november 2007

Ett hus med tusen lik

Jag såg Rob Zombies House of 1000 Corpses igår och visst fanns det en del att bli glad över - en helt okej första halvtimme, Rainn Wilson i en tidig roll som science fiction-geek, mäktige Tom Towles (aka Otis från Henry: Portrait of a Serial Killer) i en biroll. Men jösses vilken tröstlös sörja, ett sadistiskt hopkok på Motorsågsmassakern och ett gäng andra och bättre filmer. Kanske tänkt som en hommage till exploitation och sleaze men jag blev bara trött och sorgsen och snabbspolade tortyrscenerna. Peppen inför Zombies kommande remake på Halloween (en pepp som faktiskt bubblat, trots sågningarna hemma i USA) som går på filmfestivalen i veckan blev genast mycket svalare.

Uppföljaren The Devil's Rejects verkar snäppet bättre. Nån som sett den och kan berätta?

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Schteff sa...

The Devil's Rejects är 1000 gånger bättre, för det första har Zombie inte gjort musiken själv utan använt sig av ett soundtrack i Tarantinoklass. För det andra är den hur snygg som helst. Filmen är ungefär som första halvan av From Dusk Till Dawn, fast mer utdragen. Det är lite synd att folk borde se House of 1000 Corpses innan...

Andreas sa...

Devils rejects är, som tidigare talare sa, bättre. Eller rent av: bra!

Och det jag har sett av Halloween 2007 verkar också bra, Zombie satsar ju hårt på sjukt-barn-på-psykhemmet-biten, och sånt ger mig rysningar iallafall.

Conan sa...

Härligt, då ska jag ge den en chans. Skulle ju sett Halloween på Filmfestivalen igår men är senildement och tog fel på dag, så nu är det kört. Går dock upp nästa vecka. Svag pepp.

Emma sa...

Håller med om att Devil's rejects-soundtracket är MÄSTERLIGT! Och fotot är tokigt snyggt - men det är lite tomt därinunder, so to speak. Men, hästlängder bättre än 1000 corpses.