onsdag 30 juni 2010

Charlton Heston put his vest onStudio S skämmer i dagarna bort oss med hela TVÅ Charlton Heston-rullar, båda från det magiska året 1976. Viss pepp på Slaget om Midway (Midway) från 1976 om ett av USAs viktigaste sjöslag mot Japan i Stilla Havet 1942 - jag har kommit in i ett litet krigsfilmsstim efter HBO:s The Pacific, nysläppta Saving Private Ryan på bluray och The Longest Day som jag impulsköpte på fyllan härommånaden. Och så En prickskytt i mängden (Two-Minute Warning) där Heston och John Cassavetes som (vågar jag gissa) hårdföra och sammanbitna SWAT-snubbar måste fånga en krypskytt som hotar mörda presidenten på en fullsatt sportarena. Jag tror att jag kan ha sett den här filmen nån natt på Femman, eller också blandar jag ihop den med Roller Coaster från 1977 med liknande plot.

Hursomhelst: jag måste se de här filmerna. Vet inte varför, men just nu vill jag i stort sett bara se katastroffilmer och action från sjuttiotalet starring Charlton Heston.

2 kommentarer:

Aficionadon sa...

Hur var filmerna? Det är två filmer jag planerar att införskaffa snarast. Kan glädja dig med att en annan katastroffilm med Heston, Gray Lady Down, släpps i Sverige den 18:e augusti. CDON tar emot bokningar av filmen som kommer säljas för endast 39 kr!

Conan sa...

Har tyvärr inte sett dem än. Semestern kom emellan. Tack för tipset, blir till att köra en fläskig Heston-trio i augusti!