onsdag 8 februari 2006

Brokeback to the Future

De har ju legat ute och snurrat på nätet ett tag nu, de skickliga, snyggt subversiva och ofta geniala nytolkningarna av filmklassiker genom kärleksfullt omklippta trailers. The Shining som hjärtevärmande familjekomedi och West Side Story som zombierulle är ett par av de bästa. Stackars Tom Hanks råkar dubbelt illa ut: först som offer för Meg Ryans kärlekstörstande stalker i thrillerversionen av Sleepless in Seattle, och sen som barnslig - fast på fel sätt - man i pedofildramaversionen av trivsamma Big (it had to happen!).

Den senaste är Brokeback to the Future, som lånar musiken till Ang Lees kobojsare och gör en ny och spännande tolkning av Back to the Future-trilogin. För visst har relationen mellan Marty och Doc alltid känts som nåt djupare än bara prillig vänskap?

1 kommentar:

Anonym sa...

Shining-trailern är helt makalös, precis som Sleepless in Seattle-varianten. Det är rätt lustigt egentligen hur annan musik, en ny speakertext och lite kreativ klippning kan omforma en film så totalt som det gör i de här fallen.