måndag 27 februari 2006

Trailer-pepp: Art School ConfidentialTerry Zwigoffs filmatisering av Daniel Clowes Ghost World är sannolikt en av de bästa filmade serierna nånsin. Thora Birch och Scarlett Johansson var perfekt castade som två svårt uttråkade tonårstjejer i en sömnig småstad, och Steve Buscemi gjorde en av sina finaste insatser som den timide 78 varvssamlaren Seymour. Aldrig har tonårstristess och alienation varit så snyggt och coolt.

Därför känns det tryggt att Clowes än en gång hookat upp med Zwigoff (som sedan dess hunnit göra Bad Santa) till filmatiseringen av Art School Confidential. Bland skådisarna finns idel favoriter: John Malkovich, Jim Broadbent, Anjelica Huston och Ethan Suplee (som ser ut att göra exakt samma småkorkade slusk som i My Name is Earl).

Detta att döma av trailern som släpptes häromveckan och lovar gott, även om Sony en smula ängsligt satsar på att marknadsföra filmen med lite sex, lite snubbel och lagom mycket Malkovich för att inte skrämma iväg publiken ("en ny film av mannen som gav er Dan Pussey, David Boring och Eightball!!" skulle kanske bli lite väl obskyrt).

Art School Confidential lär bli smått fantastisk och går upp i Amerikat i slutet av april.

Inga kommentarer: