fredag 20 februari 2009

A Nightmare on SkånegatanGårdagens filmquiz på Pet Sounds löpte på som en dröm och var vårt smidigaste hittills, med lagom mycket pladder från yours truly (som efter den femte gratisölen brukar bli "glad" i att krydda rättningen med meningslös trivia). Fullsatt och bra stämning - men tuffa tider för alla er som inte plöjde så mycket åttiotalsskräck när det begav sig - i dessa tider av remakes (förlåt, "reimaginings") av gamla goa slasherfranchises som Friday the 13th kändes det på sin plats med ett stort skräcktema. Kom igen nu, det är faktiskt filmisk allmänbildning att veta hur Freddy Krueger föddes och dog (en väldigt tråkig historia för övrigt). Nästa gång blir det mer arthouse och mindre splatter - vi lovar.

Nu laddar vi inför nästa quiz den 19 mars, men dessförinnan gör vi ett gästspel på Tempo Dokumentärfilmfestival - lördag 7 mars kl 18 på hotell Malmen kör vi ett dokumentärfilmsquiz. Så det blir till att plugga på Stefan Jarl och Maysles-brorsorna så ses vi på Malmen! Mer info här.

Och har du fortfarande inte gått med i Facebookgruppen, gör det här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå NEEEEEEJ!!!!

Jag missade skräck-frågorna :(..

Typiskt!

Anonym sa...

Kommer inte ihåg hur han föddes, en han blev väl till i o m att hans mamma blev gängvåldtagen av alla dårarna på dårhuset där hon jobbade?
Och sedan brändes han ju ihjäl av ett föräldrauppbåd.

Conan sa...

Stämmer rätt bra! Här är facit från quizzet:

Freddys mamma var en nunna som av misstag blev instängd på ett mentalsjukhus, där hon blev torterad och våldtagen av samtliga 100 patienter. Mamman dog i sviterna, men Freddy kunde förlösas. Senare blev han seriemördare och dödade ett antal barn i grannskapet. Han greps av polisen, men frisläpptes på grund av en miss i formaliteterna runt rättegången. Föräldrarna och andra i grannskapet letar rätt på honom och utkräver sin hämnd genom att bränna honom levande i pannrummet dit han tagit sin tillflykt. Efter detta materialiseras han i barn/ungdomars drömmar.

Anonym sa...

Skönt att man minns väsentligheterna här i livet!

Conan sa...

Precis! :D