onsdag 26 mars 2008

Varför?Fråga: vad är mer deprimerande och själsdödande än en kass remake på en klassisk skräckfilm? Svar: en sequel till en kass remake på en klassisk skräckfilm.

OK, nu var inte Alexander Ajas remake på The Hills Have Eyes så pjåkig, men även om de krämade på med övervåld (stackars Ted Levine blev tom bränd levande) var den ändå tamare än Wes Cravens original från '77, som fortfarande känns otroligt rå, mycket tack vare låg budget och sjuttiotalsdamm. Och Michael Berryman förstås. Remaken var i vanlig ordning slickare men man förväntar sig liksom tortyr numera, och blir mest sorgsen och trött när de sätter igång. Men uppföljaren The Hills Have Eyes 2 är bara jobbig: ett gäng hjärndöda marines hamnar mitt i den stängda gruvan och blir mutantmat en efter en i en tröstlös radda. Man hatar dem, och vill att de ska dö. Tyvärr är mutanterna med alldeles för lite, istället vankas timmavis av illa skrivet soldatkäbbel signerat Craven och hans son, som säkert vek en hel eftermiddag. Jag kunde inte ens se slutet, datorn hängde sig gång på gång, antagligen av skam.

Så varför såg jag då skiten? För att jag kunde. Jag skulle aldrig orkat hyra den på dvd. Men när den bara ligger därute, for the picking, och man känner att lite gore en sen kväll är vad man behöver för att orka nästa dag, är det svårt att låta bli.

Det här är i själva verket ett stort problem som sällan tas upp i fildelningsdebatten: att man laddar ner och i värsta fall också ser en massa skit bara för att det går. Damn you bit torrent, damn you straight to hell!

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför konverterar man inte filmen och sedan bränner ner den.Inget vidare att sitta och stirra på film via en datorskärm.

Pelle

Conan sa...

Man kanske inte vill slösa en finfin dvd-skiva på en dassig skräckis? Sitter man i soffan och myser med sin laptop är det dessutom rätt sweet.

Laurence sa...

Var det här verkligen skrivet av Conan? Ovanligt gnälligt och nästan bittert. Måste verkligen varit en skräpfilm. Gå och se om There will be blood istället så länge den går.

Rebecca sa...

man kan ju även koppla datorn till tvn...
men jag håller helt med dig Conan. Torrentarna bidrar till att man ser det mesta som går att se, gratis är gott och onyttigt....ens filmkonsumtion ökar och man ser allt skit i hela världen..typ.

Conan sa...

Laurence: Point taken. Kvalitén på Conan har dalat lite, läs gärna mina inlägg på WS istället. Lovar peppa på något bra i nästa inlägg! Nu sjunker jag väl ännu mer i din aktning men jag har inte ens sett There Will be Blood än. Har inte ens sett Juno. Jag skäms! Kanske därför jag låter lite bitter...

Rebecca: Japp, har just köpt en sån sladd, men det är så meckigt att jag oftast inte orkar. Vadå lat?

Laurence sa...

Du kanske har skäl att inte se TWBB. Du kanske inte gillar PTA eller har verkligt svårt för DDL (förkortningsfest!). Vad vet jag? Om något av ovanstående dock inte är fallet så säger jag det här en gång, se den medan den går på bio. När du väl sitter där med filmen i DVDn, grillchipsen i knät och Fantan i handen till sommaren kommer du bli fysiskt provocerad av dig själv för att du missade tåget. Mark my words, my young padawan.

Conan sa...

Laurence: Japp, ska se den på bio mycket snart. Weesa promise!