tisdag 16 augusti 2005

Romero-bonanza!På fredag har George Romeros Land of the Dead äntligen sverigepremiär och jag känner mig löjligt peppad, inte minst för att jag för en gångs skull missat/undvikit alla recensioner, trailers och förhandssnuttar. Förra årets lilla zombie-boom med Zach Snyders lysande remake på Dawn of the Dead och Simon Peggs rom-zom-com Shaun of the Dead har räckt lika bra som aptitretare. Och trots att Land of the Dead inte gått så bra som man hoppats på så funderar Universal enligt senaste Empire på att backa ännu en uppföljare, vilket skulle borga för ännu fler zombies framöver.

Som grädde på moset så är också ett tv-spel i görningen - City of the Dead släpps till PC och PS2 i februari 2006 med Romero som producent. Att filmer går hand i hand med med spel är förstås ingen nyhet, varje blockbuster värd namnet kommer färdigförpackat med ett (i bästa fall bra, i sämsta fall framstressat) spel vid releasen. Men att Romero gör slag i saken och översätter sitt franchise till tv-spel är verkligen på tiden, med tanke på hur många spel hans klassiska zombietrilogi inspirerat till (den sagolikt otäcka Resident Evil-serien framför allt).

City of the Dead är enligt förhandsrapporterna köttig och blodskvättande arkad-action som satsar mer på glädjen i att blåsa bort zombieskallar med hagelbrakare än den isande ensamhetskänslan i Resident Evil-spelen. Det kan alltså bli hur kul som helst, enda smolket just nu är att grafiken inte ser något vidare ut, men det hinner man förhoppningsvis piffa till innan release.

Tills dess får vi nöja oss med att spela Loot & Shoot, ett flash-spel som bjudes på Land of the Deads hemsida. En simpel men faktiskt småläbbig shooter där du är en SWAT-soldat som irrar runt i ett mörkt varuhus i jakt på förnödenheter och blir omringad av de odöda. Håll ut till level 3, då får man en avsågad hagelbössa.

4 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

zombzies yo

bra läsckigt men vilcka är dom allra mesta läsckiga späkena det undrar jag nu

zombzies
fraknetseins monster
vampyrer alltås flygrande blodsugrare
varulrvrar
mumiens förbanallese
trcäskmonster
lakanspcöken ho ho

Anonym sa...

Det ska bli så kul att se Land of the Dead, och på bio dessutom! Ofta hamnar mina zombiefilmer hemma i dvd:n istället. Men nu jäklar blir det bio!
Läs gärna Filmomats post om Romeros tetralogin där remakesen av filmerna kommer innan tetralogin hunnit avslutas - intressant fenomen.
http://filmomat.blogspot.com/2005/06/zombies-i-sommarhettan.html

Conan sa...

Läsckigast av allt är din stavning, embryo. Vad är poängen?

Crash The Pose sa...

Äntligen ska man få se zombies på bio, det är sannerligen på tiden. Dessutom tycker jag att storyn i denna film låter mycket tilltalande.