fredag 23 december 2005

En strimma av hopp för Morgonpasset

Vissa år kommer Jultomten tidigt. Idag fick alla vi som trots allt vill ha P3 till morgongröten en efterlängtad klapp: Peter Erixon, han den efterblivna, gjorde sin sista sändning i Morgonpasset i morse. Det är väl föga originellt att vårda ett litet vardagshat mot Peter Erixon, men jag kan bara inte låta bli. Hans sätt att prata LÅNG-SAMT och TYD-LIGT, hans insmickrande kompis-tilltal gentemot gästerna, och hans sätt att dadda med lyssnarna som vore vi ett gäng förståndhandikappade dagisbarn, krafsar rejält på själen. Det gick an när han och Carina Berg hängde ihop som ett knappt fungerande radarpar: hon den smarta och sassy, han den efterblivna sidekicken. Föga förvånande var det Berg som snappades upp av högre makter och fick chansen att göra talk show på TV4 med Kristian Luuk (och hur det gick vet vi ju tyvärr). Erixon blev ensam kvar och den uns av charm som fanns var borta - Rain Man utan sin Tom Cruise är ju bara en jobbigt babblande liten farbror i beige jacka.

Nu slutar han och ersätts av Ika Johannesson, Fredrik Strage, Hanna Fahl och Uje Brandelius som alternerar som programledare. Näh, skoja bara - det blir förstås några gamla P3-fejs som tar över. Men ändå.

4 kommentarer:

Linda Pettersson sa...

Haleluja. Haleluja. Haleluja. Haleluja. Hale-e-lu-ja.
Ingen mer Peter Erixon.

Marie Andersson sa...

Det finns en gud även på SR!!!
tack tack tack tack!

Anonym sa...

Ja, om SR, och Gud, vore oss riktigt nådiga, skulle även Pontus Enhörning få foten men alas... Den dagen lär man väl inte få se.

Anonym sa...

Peter Erixon var ju bäst på hela p3 för guds skull!!! Tillsammans med annika lantz så ägde han pr. Må han via i frid!!

sannapoikelan@hotmail.com