onsdag 31 maj 2006

Dakota Fanning hamnar i Bizarro World

Månadens YouTube: barnstjärnan Dakota Fanning åker till Japan för att promota War of the Worlds och blir intervjuad av en djävulskt nervös ung man, samtidigt som studiopubliken bestående av peppade tonårstjejer fnittrar sig fördärvade (och någon sadistisk producent lagt på knasiga ljudeffekter här och var som grädde på moset). Ett av de mest underhållande/pinsamma klipp jag sett på länge, mest för att lillkillen som fått äran att göra intervjun är så spektakulärt nervös på gränsen till total kollaps men också för att hans helt oförställda sociala panik kontrasterar så fint mot Hollywoodveteranen Fannings drillade säljsnack (men ingen skugga över Fanning: som det rutinerade proffs hon är hanterar hon situationen fint och är väldigt rar mot sitt flippriga fan).

Häng kvar till slutet då intervjun sönderfaller i angelägna frågor som "Is Tom's dog he or she?" och killen i stort sett imploderar och kvider fram "This is a pen!" inför en förbluffad Fanning.


5 kommentarer:

Ola D Svedin sa...

Hon är fruktansvärt lillgammal. Ett epitet som har en oförtjänt dålig klangbotten.

Anonym sa...

Frasen "This is a pen" är själva grundbulten i alla japaners engelskakunskaper och tydligen något som dyker upp i ögonblick av internationell panik. Det är alltså den första engelska fras som sedan urminnes tider lärts ut till japanska elever.

Anonym sa...

Jag tror inte bara det är det faktum att hon är lillgammal...hon är grymt medietränad...jag misstänker att hon b livit drillad sen alldeles för unga ben...;)

Anonym sa...

Påminner hon inte väldigt mycket om karaktären "Kelly" i Lost in Translation, d v s den blåsta Hollywoodblondinen? Fast på riktigt då.

carina sa...

Jag trodde han skulle svimma när han fick pussen på kinden av henne!
Stackars kille...