måndag 6 mars 2006

Oscargalan - del 10

De tunga kategorierna börjar så sakteliga närma sig vilket betyder tätare reklampauser. Tom Hanks ska dela ut Bästa regi och nu blir det spännande: Ang Lee eller Bennett Miller eller Paul Haggis, eller Clooney (Spielberg är den enda som inte har nån chans). Det är omöjligt att förutspå... sådärja! Det blir Ang Lee. Gött! Då lär väl Brokeback Mountain knipa bästa film också? Ang Lee - sympatisk, välformulerad som alltid, han börjar ju bli van vid det här laget - håller ett kort och fint tal.

Jack Nicholson - vem annars! - har fått äran att dela ut nattens sista gubbe för Bästa film och publiken jublar trots att han inte gör mycket mer än att vara... Jack. Brokeback, Crash, eller Capote? Eller Goodnight and Good Luck? (Återigen tror jag det är kört för Munich.) Jag gissar, inte helt djärvt, på Brokeback. Och det blir... Crash! En liten skräll faktiskt. Haggis får gå upp en gång till och hans producentkollega Cathy Schulman håller ett smäktande tal men blir känslokallt avsnoppat mitt i tacket till sina barn. Tack för det, Bill Conti. Och därmed är kvällens sista Oscar utdelad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för bra "live-kommenterande" inatt.
Jag tycker Jon Stewart var klart godkänd (med Björk/Cheeney-skämtet som topp), att några av vinnarna var rätt otippade, att tacktalen var aningen tristare än vanligt och att det var på tok för långa bildsjok med gamla filmklipp.

/g