måndag 6 mars 2006

Oscargalan - del 4

Dax för ännu ett montage. Lauren Bacall, still going strong, presenterar ett film noir-paket. Inte så strong förresten, för Bacall börjar staka sig nåt oerhört... affekt, old age eller bara vajsing på promptern månne? Så, nu gick barmhärtigt nog inslaget igång. Om vi ska våga oss på en snabb sammanfattning: än så länge inga överraskningar. Håll till godo med den djupsinniga analysen, för nu är Stewart tillbaka med ett par fejkade skämtinslag om de nominerade till Bästa kvinnliga huvudroll, uppenbart skrivna av Daily Show-pennorna. Lysande. Stewart-soundbite: "A pimp? Sort of like an agent. But with a better hat." Fniss.

Terrence Howard ska dela ut Bästa kortdokumentär och jag hänger alls inte med. Som vanligt är det fina och viktiga ämnen som nominerats. Vinner gör en HBO-producerad film om Norman Corwin (who he?). Ahhh, det är bara att inse att jag inte har nån koll.

Så över till Bästa dokumentär, där Murderball och March of the Penguins är favoriter. Jag sätter en slant på Murderball trots pingvinernas segertåg på de amerikanska biograferna. Doh! Pingvinresan vann. Ett gäng fransoser med mjukispingviner i famnarna och mäktiga Inspector Clouseau-accenter hasplar ur sig ett entusiastiskt tacktal.

Shit, J-Lo är nästa utdelare. Hon ser minst lika deffad ut som Linda Hamilton i T2 och påar låten från Crash, framsjungen av Kathleen York (vad fasen - det är ju Tobys exfru från West Wing! Sannerligen bizarrt). Utan bilderna är låten inte alls lika stark som i det där maffiga Magnolia-doftande montaget från Crash men producenterna gör sitt bästa med rökmaskin och mimare (ouch!) i bakgrunden. Hög tid för en toapaus.

1 kommentar:

Måns sa...

...och dessutom Ryans flickväns/styvmosters morsa i The OC.
Låten sög dock!