söndag 7 augusti 2005

Trailer-pepp: Lord of WarVapen, brudar och Nicolas Cage - kan man begära mer? I kommande Lord of War spelar Cage en internationell vapenhandlare som själv hamnar i skottlinjen mellan sina olika rivaliserande klienter, samtidigt som han jagas av en ihärdig Interpol-agent spelad av Ethan Hawke.

Men Lord of War är inte en ny testosteronladdad och hjärndöd actionmacka à la Jerry Bruckheimer, utan en svart komedi om vår vapenfixerade samtid. Kanske. Trailern är nämligen rätt schizofren - å ena sidan försöker den sälja in filmen som smart samhällssatir med en cool Cage som distanserad ciceron, å andra sidan vill den inte alienera actionfansen så andra halvan är vikt åt snygga babes, tanks, vapenskrammel och många explosioner. Bäst blir det på slutet, när namnen på skådisarna är skrivna med militärbokstäver på pansar som blir mejat av en kulsprutekärve. Vilket är ogenerat corny och riktigt lovande.

Det kan alltså bli lite vad som helst och i det här läget kan man väl hoppas på en fungerande hybrid mellan action och satir - trots allt har ju Cage varit som allra bäst i Bruckheimer-schabrak som The Rock och särskilt Con Air (med en hockeyfrilla av guds nåde som bonus). Och eftersom både manus och regi är av Andrew Niccol som skrev Truman Show så vågar man kanske hoppas på lite spetsig samhällskritik mellan jeepjakterna.

Lord of War har USA-premiär 16 september, se trailern här!

2 kommentarer:

högvatten sa...

men hallå, Adaptation då? det är ju by far den bästa filmen med Cage, där är han ju faktiskt riktigt uthärdlig. en grymt bra film dessutom.

Bakläxa.

Conan sa...

Hallå! Fast jag skrev ju faktiskt att Cage "varit som allra bäst" i The Rock och Con Air, inte att det var hanses ABSOLUT bästa roller. Där är det helt riktigt Adaptation som vinner, strax före Raising Arizona, Snake Eyes, Wild at Heart och Bringing Out the Dead. Och kanske Face/Off men där var han bara för jäkla jobbig.