tisdag 3 januari 2006

Philip Seymour Hoffman blir storskurk

Går man och ser King Kong blir man också bjussad på teasern till Mission: Impossible III, den nya actionvåfflan om superagenten Ethan Hunt (Tom Cruise). Men det tar ett tag innan man är med på banan, för det första som möter en är en ondskefull Bondskurkmonolog av Philip Seymour Hoffman, som tack vare pigg casting verkar fått äran att spela storboven. Först efter halva teasern dyker Tom Cruise nuna upp och sen brakar helvetet lös med sedvanliga teaser-explosioner och förhoppningsfullt mäktiga actionsnuttar (gobiten från ettan där Tom flyger från en exloderande helikopter och landar på ett snabbtåg är ersatt med en där han flyger från en exploderande missil in i en parkerad bil - och det ser riktigt fint ut).

Cruise-ransoneringen kan säkert ha att göra med hans överexponering under förra året i diverse jobbiga sammanhang (soffhoppningen hos Oprah, scientologitokerierna, Katie Holmes-annekteringen med mera), men den längre trailern som dyker upp under våren lär säkert innehålla mer Cruise. Till dess är det gött att se en aktör av Hoffmans kaliber få leverera riktigt sadistiska skurkrepliker till en gråtig Cruise: "You have a wife, girlfriend? Whoever she is I'm gonna find her. I'm gonna hurt her. And then I'm gonna kill YOU right in front of her." Brrr...

Det vore fint om trean kunde nå upp till Brian De Palmas eleganta etta efter den överlastade orgie i motorcykelstunt som var John Woos tvåa. Och det skulle kunna fungera: förutom oväntade namn som Hoffman och Simon Pegg i biroller står Lost-skaparen J.J. Abrams för regin och manus är skrivet av Alex Kurtzman/Roberto Orci, som skrivit The Island och ett gäng Alias.

Av teasern att döma kan det bli precis hur kul eller kasst som helst - vi får se 5 maj när filmen går upp i USA.

1 kommentar:

Anonym sa...

TOMPA! TOMPA! TOMPA TOMPA TOMPA!!!
/ms Falun