torsdag 8 mars 2007

Goa gubbar
Är det bara jag som får Space Cowboys-vibbar av nya high concept-komedin Wild Hogs? Med bågar istället för rymdfärjor och skådisar snäppet yngre än Clintans glada gubbgäng. Det är fascinerande hur Hollywood alltid hittar på ursäkter för att casta åldrande manliga filmstjärnor i äventyrsfilmer - med den obligatoriska självdistanserade humorn som ett fåfängt alibi för att vältra sig i manligt önsketänkande.

2 kommentarer:

bengt sa...

Jag tycker alltid det ser lite märkligt ut när ett antal personer står uppställda med namnen ovanför sig på en filmposter. Med namn som inte matchar ordningen.
De borde varit Lawrence, Travolta, Allen och Macy. Eller så skulle gubbarna flyttats om

Conan sa...

Ja, sånt är ju alltid larvigt, men vad jag förstått har det med billing (vad är den svenska termen?) att göra. Om tex Tim Allen är största stjärnan och Travolta nr 2 osv i en fallande skala så står det i gubbsens kontrakt vilken ordning de ska radas upp i allt promomaterial och i förtexterna. Och då spelar det ingen roll att fel namn blir ovanför fel person. Ett oskick! Man önskar att reklamavdelningen kollat kontrakten i förväg så de kunde radat upp herrarna i rätt ordnung.