torsdag 3 maj 2007

Världens ledsnaste man24 är på väg utför. De tre senaste avsnitten (timme 18-20) har lätt varit de svagaste under hela säsongen. När Fayedspåret kallnade och Jack istället drog ut på sitt halvarslade kamikazeuppdrag för att rädda Audrey tappade jag sugen, kanske mest för att jag aldrig gått igång på den där anemiska fruntimret. Jack är bäst ute på fältet, inte när han sitter i nån holding cell på CTU och surar. Och gnabbet mellan Chloe och missfostret Morris (som drar sitt tröttsamma självömkande på det femtielfte varvet) är fullständigt olidligt - att Mary Lynn Rajskub, så vansinnigt bra i säsong 5, tvingas bli second banana till en ful och töntig crybaby som Morris är tjänstefel av 24:s manusförfattare.

Det är inte bara jag som tröttnat, tittarsiffrorna i USA har gjort en störtdykning, vilket Kjell skrev om häromdagen. Det gäller att Surnow och co klämmer ur sig en riktigt smaskig säsongsavslutning och styr upp 24 inför nästa säsong, vilket de verkar vara rejält peppade på.

Men mitt i Morris pubertetsfasoner och Powers Boothes allmänna köttighet i ep. 19 fanns det några scener som var bland de mest hjärtskärande jag sett i nån säsong av 24. När Bill Buchanan mottar det ödesdigra telefonsamtalet från Karen Hayes - och framförallt i det korta klipp mot slutet när han sitter handfallen i baksätet på bilen - såg han så ofattbart sorgsen ut att det blev direkt plågsamt att fortsätta titta. James Morrison spelade såklart med samma effektiva, lågintensiva stil som alltid och det var makalöst fint. Och äntligen en cliffhanger värd namnet efter en lång och tröstlös väntan.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Caroline Hainer sa...

Jag håller fullständigt med, såklart, men har så svårt att kalla säsongen för dålig, av respekt för Jack. Jag tycker att Daniels är bra som presidentbuffel, jag blev illa berörd av Marthas nerver och puzzled av Logans uppträdande. Det är ändå ett par bra grejor i en annars hyfsat blev säsong. Mest besviken på Nadia och Eric Balfour som borde göra bättre ifrån sig. Inte ett intryck så långt ögat kan nå.

Conan sa...

Fast jag tycker 24 hållit fantastiskt hög klass ända till de senaste veckorna, kanske inte riktigt i par med förra säsongen, men ändå. (Lyx)problemet är ju att man vant sig vid en extremt hög lägstanivå. Skulle också gärna se mer av Eric "Tap" Balfour, även om jag bara ser Gabriel Dimas från Six feet under så fort han dyker upp.