söndag 28 oktober 2007

En videokväll att minnasHar just haft en oerhört mysig timme i soffan framför Videokväll med Luuk, ikväll featuring Roy Andersson. Det hjälpte säkert att jag var behagligt comatose efter en lång dag med fyraårskalas för Ellen, och att Roy Andersson är en förbannat fin människa som alltid har kloka saker att säga, men det var faktiskt också, nästan chockartat, Kristian Luuks förtjänst. Luuk var så mysig och intresserad att jag nästan är beredd att förlåta honom för de senaste fyra-fem åren - de sista krystade säsongerna av Sen kväll, de obarmhärtigt usla insatserna under Melodifestivalen, Carina Berg - kanske till och med stryka ett generöst streck över Godnatt, Sverige.

Programidén, småprat om en handfull popvideos, är smart och avsaknaden av skrattkåt studiopublik en lättnad (som gör att Luuk slipper köra sin torr-"roliga" schtick som passerade bäst före-datum kring 2001). Men gästurvalet hittills har varit såpass ojämnt (vem är egentligen intresserad av Annika Lantz musiksmak?) att jag inte kollat, men det är väl dags att iallafall gå tillbaka och se vad Fredrik Lindström och Leif GW plockade fram för videos. Kan Luuk och hans redaktion hitta lika bra gäster som Roy blir det till att bänka sig de kommande söndagarna. Nästa vecka har man visserligen valt Magdalena Graaf men what the hell, jag är beredd att ge honom en chans. Se programmen här.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Martin sa...

Men jag saknar Knesset under Luuks regi

Conan sa...

Jag med. Han var så bra då, Kristian. Det är ju därför det känts så plågsamt att se förfallet under de senaste åren.

Kristoffer sa...

Vad är det för fel på Carina Berg?

Linsa sa...

Ha, kul att läsa din blogg, har just skrivit en liknande inlägg i ärendet. Han är faktiskt nästan chockartat bra på att intervjua nuförtiden, Luuk. (det tyckte jag inte att han var förr). Delar däremot itne din åsikt om melodifestivalen. Det var där han började sin återhämtninge efter svackan, tycker jag.