söndag 14 oktober 2007

Wish Fulfillment

Guitar Hero III släpps snart och holy mother of Rock vilken lovande låtlista de skrapat fram. Efter försäljningsframgångarna med tvåan (som bara sportade några ynka originallåtar som Primus och Jane's Addiction) har Red Octane lyckats bättre med att få loss "riktiga" låtar till trean. En del grupper har till och med gått in i studion för att spela in nya versioner av sina gamla hits för att få till lite extra tjockt gitarrsound, vilket känns helt okej med studiomusikermetal som Living Colours Cult of Personality men kanske lite mindre angeläget med gamlingarna i Sex Pistols som kraxat in God Save The Queen igen.

Det finns förstås fortfarande, som sig bör, några rent vidriga låtar (har inte hört Hier Kommt Alex med Die Toten Hosen men det är rätt bra odds på att den är fasansfull) och trist nog ingen Dinosaur Jr eller Led Zeppelin den här gången heller. Men det är inget att hänga läpp för när listan också innehåller gobitar som Bloc Partys Helicopter, Sonic Youths Kool Thing, Beastie Boys Sabotage, Welcome to the Jungle med Guns 'n' Roses, Cherub Rock med Smashing Pumpkins och Weezers My Name is Jonas. Weezer! (Se hela listan här.)

Jag tror det övergår mänsklig fattningsförmåga att förstå exakt hur mäktigt det kommer att bli att dra på sig plastgitarren igen och spela Kool Thing. Jag börjar nästan gråta som en skolpojke bara jag tänker på det. 23 november släpps äntligen Guitar Hero III och vi peppar med den där idiot savant-ungen som kan spela alla låtar nästan felfritt på Expert Mode med samma dementa flin på läpparna.


Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Teresa sa...

Holy crap, detta blir slutet på mitt förhållande: Adjö konversation, godmorgon solostrid till döden. Livsfarligt med spel som båda är lika besatta av...