fredag 11 januari 2008

Hänt i veckan



1. Min kära vän Pop-Sara (numera resident Malmöit) har äntligen fått tummen ur och flyttat sitt eminenta popfanzine Fozzie till bloggsvängen. www.fozziefanzine.com är the place to be för dig som föredrar din musik indie. (Bilden ovan är snodd från Herr Alarik - tack i efterhand, Martin!)

2. Premiär ikväll för Anton Corbijns Control, som jag nog tjatat tillräckligt om - jag älskade den, vilket jag skrev om på Weird Science. Är kraftigt peppad på den här fina tv-bordsboken också, med "a wealth of photographs" att dregla över.



3.
Atonement/Försoning går också upp ikväll. Alla svenska kritiker går bananas över den utom Croneman i DN som i och för sig har en poäng - första halvan av filmen är starkare, och det hotar att bli pekoral på slutet. Men jag blev golvad, och gick i spinn över den ofattbart snygga fem minuter långa tagningen i mitten. Jag skriver mer om detta på Weird Science, inklusive en lista över mina favoriter bland långa tagningar. Egentligen mest en ursäkt att få tokhylla Brian De Palmas underskattade filmfest Snake Eyes om sanningen ska fram.

4. Gårdagens nyhet att Kenneth Branagh goes Ystad är bara så otroligt bizarr. Jag trodde först det var ett aprilskämt, men det stod i både DN och The Sun och då måste det väl vara sant? Engelsmännen är ju inte skadade av alla trötta, tomma Wallander-filmatiseringar så det kan ju faktiskt bli bra. Frågan är om det blir trivsel eller thriller - jag skriver några rader om detta på WS.

5. Såg Lindsay Lohan-skräckisen I Know Who Killed Me - innan jag läste att den valts till årets sämsta film nånstans. Vilket inte är nån ursäkt. Den var förvirrad och ganska usel, trots en hedervärd insats av Lindsay, som både fick spela tuff och foul-mouthed hooker och ha fumligt amputee-sex med sin oerhört dorkige pojkvän. Jag satt mest och tyckte synd om henne - Mean Girls kändes väldigt, väldigt långt borta.



6. Såg också Tim Burtons Sweeney Todd. Gött! Mycket, mycket snygg, och med mäktiga klarröda blodkaskader mitt i den skitiga Londonslummen som borde få Kurosawa att nicka gillande i sin himmel. Alla klarade sången fint, Johnny Depp var lysande (även om hans brittiska accent ibland påminde lite för mycket om Jack Sparrows sludder) och Sacha Baron Cohen mäktig som sol-och-vårare med den tjockaste italienska komedibrytningen sen de där kockarna i Lady & Lufsen. Premiär först femtonde februari, håll ut!

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Clive Warren sa...

Vad sorgligt. Både långtagningslistandet och dissandet av andra halvan av Atonement skrev jag om för någon vecka sedan. Jag är en snöflinga som ständigt ändrar form efter andra flingor utan att veta om det.

Och hur gör man för att se Todd redan nu? Snor hem cam-rips?

Conan sa...

Sorry Clive, du kan ju trösta dig med att du faktiskt var först!

Vad gäller Sweeney Todd är jag (numera) inte så desperat så jag drar hem cam och TS - jag såg den på en tidig pressvisning.

Martin sa...

Kul att få med en bild här hos Conan. Sen har jag en tröja som är din också. Någon dag ska den återlämnas.