måndag 6 mars 2006

Oscargalan - del 3Will Ferrell och Steve Carell i havererad makeup ska presentera Bästa makeup. Det är egentligen bara småkul men känns helt genialiskt för att det är dom (och jag trött). Det vore sannerligen kul om Star Wars vann, trist nog George Lucas enda nominering ikväll, men det lär väl bli Narnia? Jodå. Kvällens trend - förutom liberala och gayvänliga filmer förstås - är extremt snabba och effektiva tacktal, men the little people brukar ju vara bra på sånt - vi får se vad som händer när de stora kanonerna ska upp.

Hupp, Rachel McAdams (yay!) har blivit straffkommenderad att göra en roundup på de tekniska statyerna som delats ut tidigare ikväll. "This has been a great night in Beverly Hills" och jag är glad att jag fick vara med säger stackars Rachel och ser inte ut att mena det en sekund.

Bästa kvinnliga biroll nu! Morgan Freemans trygga hand ska överräcka Oscarn. Catherine Keener är grymt bra, alltid, men jag är ändå en smula förvånad över hennes nominering för Capote, inte för att hon var kass utan för att hennes roll var så liten. Frances McDormand i terminalglasögon från North Country flashar förbi, märkligt att hennes insats i Aeon Flux (knallröd peruk och Dune-klänning!) gick juryn förbi? Hehe. Jag håller nog på Michelle Williams som var ruggigt bra i Brokeback Mountain men det lär väl bli Rachel Weisz? Jodå! Weisz är sagolikt snygg och håller ett kortkort tal. När ska de pinsamt långa och tårfyllda Gwyneth Paltrowska stream of consciousness-draporna komma? Vi väntar.

Inga kommentarer: